Diplomantka organiziranja in menedžmenta socialnih dejavnosti –
modul OTROCI IN MLADOSTNIKI

Že od nekdaj me zanimajo otroci. Vendar ne samo v smislu igranja z njimi, ampak predvsem njihove psihologije (delovanje možganov, njihovi odzivi na ljudi in okolje). 

Vsi vemo, da so otroci najčistejša bitja, ko pridejo na ta svet. Zato je še toliko bolj fascinantno opazovanje njihovih odzivov na besede, dejanja in čustvene izbruhe nas – odraslih oseb.

S tem, ko opazujemo otrokovo obnašanje, se lahko marsikaj naučimo o sebi in spoznamo stvari, ki smo jih nekako pozabili oz. potlačili v sebe tekom našega odraščanja (npr. kako se veseliti, kako se imeti rad, kako se boriti za sebe ipd.).

Sama sem šla skozi obdobje najstništva, z veliko vzponi in padci. Začela sem raziskovati, zakaj so se mi dogajale določene stvari. Ugotovila sem, da marsikaj izhaja iz otroštva – iz vzgoje, ki sem jo imela v prvih letih življenja.

Starši se pogosto ne zavedajo, kako močno lahko vplivajo na razvoj osebnosti pri svojem otroku. Prevečkrat gledajo zgolj nase – na svoje interese, potrebe, zamere – in skladno s tem tudi delujejo.

Vsa ta spoznanja so me pripeljala do te stopnje, da sem se odločila deliti svoje znanje in izkušnje z vami, dragi starši.

Pomagam vam v prvi fazi razumeti vas, kot osebo, nato partnerja in navsezadnje še vašega otroka. Vsaka oseba je drugačna in potrebuje drugačen pristop. Če se tega zavedamo, sta družinsko življenje in vzgoja lahko enostavna, lepa in popolna.

Hkrati pa sem vključila še svojo strast do matematike in učencem ponujam inštrukcije MAT ter drugo učno pomoč (računalniška orodja, učne strategije…). 

KAKO VAM LAHKO POMAGAMO?